esmaspäev, 17. veebruar 2014

nö "laima sefiirid"

Tahtsin hirmsasti ära proovida kuna koogimeistri grupis jagati retsepti fbs :)

0,5 kl suhkrut
5 munavalget
250 g õunamoosi (püreed)
4 tl zelatiini
hästi vähe vett zelatiini paisutamiseks.

Pool suhkrust panna moosiga keema, minut-paar keeta.

Munavalged vahustada kõvaks vahuks, lõpus lisada ülejäänud pool suhkrut.

Zelatiin paisutada hästi väheses vees ja siis sulatada mikrolaineahjus 40 sekundit tavalise soojendamise reziimi peal või tassiga kuumaveepotis.

Nüüd tuleb samal ajal mikserdades lisada peene joana kuum moos ja sulatatud zelatiin.


Tõsta lusikaga alusele sefiiri pätsid ja pane külmkappi.

Ma ei tea kas mul sai vähe zelatiini või milles asi oli aga mul nö koorikut peale ei võtnud need pätsikesed. Aga lusikaga oli küllpäris hea süüüa.
Osaliselt viskasin hoopis järgmise tordi vahele selle õunasefiirisegu :)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar