Tegin 2 päeva järjest sefiiritorti, tekkis mul probleem, mida teha järelejäänud 7 munakollasega?
Jah saab teha näiteks keedukreemi, aga kuna kahekesi kodus siis kes selle napoleoni koogi ära oleks söönud, kui ma teinud oleks? :D
Nii siis läks nii nagu ikka, panin kokku lihtsalt asjad mis pähe tulid :)
7munakollast
7spl suhkurt
1pk kohupiima
1tl vanillisuhkurt
veidike juubelitordi pulbrit
jahu
õli
Vahustasin munakollased suhkruga tugevaks vahuks, lisasin kohupiima ning vanillisuhkru. Seejärel ülejäänud komponendid, nii et taigen tuli üsna paks.
Ja panin supilusikaga ahjupannile - välja tulid mõnusad kohupiima+koogelmoogeli maitselised küpsised.
Jeiiii :) Väga head said, isegi pilti ei jõudnud teha .
neljapäev, 23. jaanuar 2014
Sefiirikas :)
Üle tüki aja tuli soov teha sefiiri, kuna eelnevate sefiiritortide kohta on mulle öeldud et need näevad välja nagu oleks montaazivaht plahvatanud - siis seekord üritasin nö ka veidi kaunistada :D
Põhjaks on tavaline tordipõhi
4 muna
4spl suhkurt
4spl jahu
1tl küpsetuspulbrit
Muna vahustada suhkruga tugevaks vahuks ning lisada jahuga segatud küpsetuspulber.
Vahele panin banaanikohupiima (sisse purustasin kahvliga 2 banaani) ning lisaks veel banaanilõike.
Immutasin põhjad metsamarja siirupilahusega kuna mahla polnud käepärast :)
Sefiir:
4 munavalget
0,5tl sidrunhapet
0,5dl mahla/vett/siirupit
250ml suhkurt
Munavalged vahustada tugevaks vahuks (nii tugevaks et kui nõu tagurpidi kallad ei kuku pähe).
Samal ajal keeta mahlast+suhkrust siirup (lasen keema niikaua kui suhkur on ära sulanud ning siis keedan veel tsipake).
Seejärel niristada siirup vahustatud munavalgete hulka ettevaatlikult, nii et miksrilabad võtavad siirupi nire koguaeg kaasa.
Viimasena lisada sidrunhape. Kui natuke hapumat soovida siis võib sidrunhapet rohkem panna, kui magusamat, siis saab panna suhkurt juurde :)
Mina mikserdan tavaliselt ca 20 minutit umbes peale seda veel - tuleks nii kaua mikserda kuni tundub et sefiir on valmis + igaksjuhuks veel veidi :D
Viimanekord ei tekkinud mul kahtluski kas on valmis või mitte - sest miksri külge jäi sefiir juba nii kinni et lihtsalt ei olnud enam võimalik mikserdada ja tuli tõesti hea sefiir :)
Sefiiritort nr 2 (naabrinaisele)
Järgmisel päeval proovisin veel ühe teha (põhjaks tegin petukaupa kuna oli kiire - Erika tordipulbrist põhi.)
Vahele toormaasikamoosi veidi ning maasikatoorjuustukreem
Sefiiriretsept sama :)
Põhjaks on tavaline tordipõhi
4 muna
4spl suhkurt
4spl jahu
1tl küpsetuspulbrit
Muna vahustada suhkruga tugevaks vahuks ning lisada jahuga segatud küpsetuspulber.
Vahele panin banaanikohupiima (sisse purustasin kahvliga 2 banaani) ning lisaks veel banaanilõike.
Immutasin põhjad metsamarja siirupilahusega kuna mahla polnud käepärast :)
Sefiir:
4 munavalget
0,5tl sidrunhapet
0,5dl mahla/vett/siirupit
250ml suhkurt
Munavalged vahustada tugevaks vahuks (nii tugevaks et kui nõu tagurpidi kallad ei kuku pähe).
Samal ajal keeta mahlast+suhkrust siirup (lasen keema niikaua kui suhkur on ära sulanud ning siis keedan veel tsipake).
Seejärel niristada siirup vahustatud munavalgete hulka ettevaatlikult, nii et miksrilabad võtavad siirupi nire koguaeg kaasa.
Viimasena lisada sidrunhape. Kui natuke hapumat soovida siis võib sidrunhapet rohkem panna, kui magusamat, siis saab panna suhkurt juurde :)
Mina mikserdan tavaliselt ca 20 minutit umbes peale seda veel - tuleks nii kaua mikserda kuni tundub et sefiir on valmis + igaksjuhuks veel veidi :D
Viimanekord ei tekkinud mul kahtluski kas on valmis või mitte - sest miksri külge jäi sefiir juba nii kinni et lihtsalt ei olnud enam võimalik mikserdada ja tuli tõesti hea sefiir :)
Sefiiritort nr 2 (naabrinaisele)
Järgmisel päeval proovisin veel ühe teha (põhjaks tegin petukaupa kuna oli kiire - Erika tordipulbrist põhi.)
Vahele toormaasikamoosi veidi ning maasikatoorjuustukreem
Sefiiriretsept sama :)
neljapäev, 12. detsember 2013
Tarte au Chocolat e. prantsuse šokolaadikook
Koostis:
200g tumedat sokolaadi
200g võid
200g suhkurt
4 suurt muna
1spl jahu
200g tumedat sokolaadi
200g võid
200g suhkurt
4 suurt muna
1spl jahu
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või
vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi
jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.
* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.
* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
laupäev, 23. november 2013
Piparkoogi taigen:
Siirup 8dl suhkurt ja 2,5 dl vett
Taigen:
1,5tl kaneeli
1,5tl jahvatatud nelki
1tl kardemoni
(maitseaineid võib muuta :) )
250g võid
3 muna kollast
1kg jahu
2tl söögisöödat
2dl hapukoort
1tl sidrunhapet
Siirupi tegemiseks sulata 2dl suhkurt pannil(kõrvetad suhkurt). Lisa valamu kohal vesi ning sega kuni karamell on lahustunud. Lisa ülejäänud 6dl suhkurt ja kuumuta kuni siirup pakseneb.
Vala kaussi ning puista sisse maitseained. Sega ühtlaseks. Lisa 4dl jahule sooda ja sidrunhape - sõeluläbi. Sega jahu siirupi hulka ning seejärel lisa ülejäänud kompnendid ning ülejäänud jahu.
Arvesta et tainas läheb peale jahtumist ja kapis seismist kõvemaks (seega pigem veidi pehmem kui väga paks tuleks teha)
Siirup 8dl suhkurt ja 2,5 dl vett
Taigen:
1,5tl kaneeli
1,5tl jahvatatud nelki
1tl kardemoni
(maitseaineid võib muuta :) )
250g võid
3 muna kollast
1kg jahu
2tl söögisöödat
2dl hapukoort
1tl sidrunhapet
Siirupi tegemiseks sulata 2dl suhkurt pannil(kõrvetad suhkurt). Lisa valamu kohal vesi ning sega kuni karamell on lahustunud. Lisa ülejäänud 6dl suhkurt ja kuumuta kuni siirup pakseneb.
Vala kaussi ning puista sisse maitseained. Sega ühtlaseks. Lisa 4dl jahule sooda ja sidrunhape - sõeluläbi. Sega jahu siirupi hulka ning seejärel lisa ülejäänud kompnendid ning ülejäänud jahu.
Arvesta et tainas läheb peale jahtumist ja kapis seismist kõvemaks (seega pigem veidi pehmem kui väga paks tuleks teha)
neljapäev, 26. september 2013
Banoffee kook
Kuna õhtul külalised tulemas siis mõtlesin ära katsetada Banoffee koogi
retsepti võtsin http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/59
Kuid sai veidi suurde vormi. Eks õhtul näis mis maitse sel on :)
retsepti võtsin http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/59
- 8 tk Digestive-küpsiseid
- 50 g sulatatud võid
- 400 g ehk 1 purk suhkruga kondenspiima või
- 2 topsi Jaani keedetud magusat kondenspiima (kokku 380 g)
- 2 dl 35% rõõska koort
- 2 - 3 küpset banaani
- 1 dl riivitud šokolaadi
Kuid sai veidi suurde vormi. Eks õhtul näis mis maitse sel on :)
teisipäev, 24. september 2013
Banaani-sokolaadikook:
250ml hapukoort3 muna
1 klaas suhkurt
1 klaas jahu
kakaod
2 banaani
1,5tl vanillisuhkurt
1/3 klaasi õli
2tl küpsetuspulbrit
1tl soodat
100g valget sokolaadi
Sega munad suhkruga, lisa hapukoor. Järgmisena lisa kuivained. See järel lisa õli ning kahvliga purustatud banaanid ning tükeldatud sokolaad.
Küpseta ahjus ca 45 min (180 kraadi juures).
Tellimine:
Postitused (Atom)