Piparkoogi taigen:
Siirup 8dl suhkurt ja 2,5 dl vett
Taigen:
1,5tl kaneeli
1,5tl jahvatatud nelki
1tl kardemoni
(maitseaineid võib muuta :) )
250g võid
3 muna kollast
1kg jahu
2tl söögisöödat
2dl hapukoort
1tl sidrunhapet
Siirupi tegemiseks sulata 2dl suhkurt pannil(kõrvetad suhkurt). Lisa valamu kohal vesi ning sega kuni karamell on lahustunud. Lisa ülejäänud 6dl suhkurt ja kuumuta kuni siirup pakseneb.
Vala kaussi ning puista sisse maitseained. Sega ühtlaseks. Lisa 4dl jahule sooda ja sidrunhape - sõeluläbi. Sega jahu siirupi hulka ning seejärel lisa ülejäänud kompnendid ning ülejäänud jahu.
Arvesta et tainas läheb peale jahtumist ja kapis seismist kõvemaks (seega pigem veidi pehmem kui väga paks tuleks teha)
laupäev, 23. november 2013
neljapäev, 26. september 2013
Banoffee kook
Kuna õhtul külalised tulemas siis mõtlesin ära katsetada Banoffee koogi
retsepti võtsin http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/59
Kuid sai veidi suurde vormi. Eks õhtul näis mis maitse sel on :)
retsepti võtsin http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/59
- 8 tk Digestive-küpsiseid
- 50 g sulatatud võid
- 400 g ehk 1 purk suhkruga kondenspiima või
- 2 topsi Jaani keedetud magusat kondenspiima (kokku 380 g)
- 2 dl 35% rõõska koort
- 2 - 3 küpset banaani
- 1 dl riivitud šokolaadi
Kuid sai veidi suurde vormi. Eks õhtul näis mis maitse sel on :)
teisipäev, 24. september 2013
Banaani-sokolaadikook:
250ml hapukoort3 muna
1 klaas suhkurt
1 klaas jahu
kakaod
2 banaani
1,5tl vanillisuhkurt
1/3 klaasi õli
2tl küpsetuspulbrit
1tl soodat
100g valget sokolaadi
Sega munad suhkruga, lisa hapukoor. Järgmisena lisa kuivained. See järel lisa õli ning kahvliga purustatud banaanid ning tükeldatud sokolaad.
Küpseta ahjus ca 45 min (180 kraadi juures).
Tellimine:
Postitused (Atom)